Goldenklubben Halland

 

Apporteing över bäcken

 

Bildspel

 

SKOGSLYDNAD

I strålande sol och med blå himmel, lördagen den 18 april 2015 kl 09 och 15:00, samlades vi strax utanför Plönninge för att delta i en skogslydnadskurs under ledning av vår nya jaktansvariga, Ann-Britt Jacobsson.  Johanna med tiken Elsa var assistenter.

Antalet var maximerat, så de som inte kom med denna gång finns på reservlista och har förtur till hösten, när vi planerar en skogslydnadskurs igen. Så häng på!

Vid samlingen presenterade vi oss och Ann-Britt gick igenom vad hon tänkt bjuda oss på.

Vi började med hur man kan träna hunden att gå fint vid sidan, utan att dra och rycka i kopplet och rya på hunden. Inte helt lätt, men det gäller att träna hemma. Våra golden vill ju vara oss till lags bara de förstår vad vi menar. Det gäller att vara tydlig och ha tålamod.

Vi fick också tips om olika visselsignaler för t.ex. ”stanna”, ”hit eller kom” … osv

Vi apporterade över en bäck i lövskog. Oj vad hundarna vad duktiga. Till och med lille Santos, knappt året, hoppade över bäcken och kom tillbaka med dummyn utan större besvär. Matte blev överlycklig över sin läraktiga hund. De andra hundarna skötte sig jättefint de också, till stor glädje för oss alla. Videosnuttar, som kommer att läggas ut, visar 4 olika hundar som har hur roligt som helst och som tydligt visar hur roligt de tycker att det är att arbeta.

Vi tränade ju i underbart vårväder. Tussilagon blommar och det finns ett hav av vitsippor i backarna. Lövsprickningen är långt framme och snart har vi den där fina, fina gröna färgen som tyskarna kallar ”Maj-grün”!

Litet längre fram kom vi till en äng, där vi tränade linjetag och ytterligare apportering, men på annat underlag. Lydnad finns med i konceptet hela tiden. Det blev till och med litet köbildning av ivriga hundar som ville träna. Alla hundarna kom väl överens och det var inget kiv eller bråk någonstans – såklart!

Kursen avslutades vid grillplatsen där vi intog medhavd matsäck och talades vid om det vi lärt oss och fick tillfälle att fråga Ann-Britt saker ville veta.

Flaggan stod i topp när vi samlades bland vitsipporna för en gruppbild.

STORT TACK till Ann-Britt, Johanna och Elsa för en lärorik och intressant dag!

 

Vid pennan/Margareta

 

 "Påskaträning" vid Ry/Asige långfredag 3 april 2015

 Påskaträning Nilstorp         Stadgeövning 

                         DSC_4154    

  DSC_4139  Linjetag med Bellman DSC_4153 

I underbart vårväder hade Ann-Britt och Johanna ordnat med "Påskaträning" i Ry/Asige utanför Falkenberg på långfredagen. 13 golden med hussar och mattar hade samlats för att träna apportering med inslag av skott. De flesta hundarna klarade skotten bra. Ann-Britt, som är vår nya jaktansvariga, ledde träningen som även innehöll träning i stabilitet och linjetag. Störning i form av "hoppande haren" var ett nytt inslag som Ann-Britt och Curt hade ordnat. Kul!

Ett 20-tal anhöriga var med inkl. lille Sixten 8 månader. Blåsipporna lyste i backarna och till och med vitsippor stack upp bland löven. Solen lyste över oss alla och vi trivdes fint vid den röda stugan med bedårande utsikt över nejden. Där kunde vi äta och dricka ur medhavd matsäck. Johanna hade tänt grillien och många ivriga hundnosar vädrade härliga dofter. En och annan korv med bröd slank ner i hungriga hundmagar. Den sociala gemenskapen för både två- och fyrbenta gav tillfälle till goda råd och tips om hur man kan träna sin golden hemmavid.

DSC_4141      DSC_4138

TACK Ann-Britt, Johanna och Curt för bra träningsprogram och toppen arrangemang !

DSC_4137