Golden Retrieverklubben Halland

Rallylydnad

En rolig aktivitet som stärker relationen mellan dig och din hund!

I rallylydnad står samspelet mellan hund och förare i fokus. Det behövs god allmänlydnad och framförallt en mycket god kontakt mellan föraren och hund.

Men det allra viktigaste är att ha roligt tillsammans med sin hund. När man går en bana ska föraren visserligen inte röra hunden men det är fritt fram att uppmuntra, ropa, klappa i händerna och på andra sätt heja på.

Rallylydnad är en utmärkt aktivitet för den vanliga familjehunden. Hunden behöver inte utföra alla moment perfekt för att få ett bra resultat, men hundsporten ställer ändå höga krav på samarbete och kontakt. Inga fysiska krävande moment ingår och därför passar hundsporten även hundar och förare i alla åldrar.

 Aktiviteter med rallylydnad kommer löpande nedan.

gnfxn

fvdxvf

Aktiviteter

Prova på Rallylydnad

Vill du prova på? Är du sugen på att träna nybörjarklassmoment?

 

Datum kommer, håll utkik här och på Facebooksidan

 

Anmäl dig och din hund till sektion Hallands Rallylydnadsträning i Lotushallen i Getinge. 

 

Vi som tagit initiativ till de här samträningarna är Eva och Britt-Marie. Vi och våra hundar tycker att Rally är jätteroligt och vi vill gärna dela med oss av den glädjen. Vi samlas kl. 9.30 i B-hallens trevliga kök där Britt-Marie ordnat fika med kaffe och te. Eva berättar om Rallylydnad och om upplägget för vår träning som är mellan kl. 9:30 och 12.

 

Kom gärna tidigare och rasta din hund i Lotushallens fina omgivningar, ta med påsar och plocka upp efter din hund. Under fikat är det bra att hundarna kopplar av i bilarna. Ta med handduk att torka av hundarna med och inneskor eller goa sockar till dig själv. Kolla länken Lotushallen.se. Där finns vägbeskrivning samt information om vad som gäller i hallen.

 

Du får gärna förbereda dig genom att läsa lite om Rally i nedanstående länkar

Om Rallylydnad. Svenska Kennelklubben

Rallylydnad - en hundsport för alla. Agria      Rallykort

 

Rallylydnad Brukshundsklubben

 

 

För dig som kanske blir riktigt biten så småningom (som Nina& Bindie i den här filmen) så finns det tävlingar på hög nivå

SM-vinnare i Rallylydnad 2016

Men, det bästa och viktigaste av allt – med Rally kan du ha riktigt roligt med din hund.

 

 

Anmäl senast en vecka före respektive aktivitet till Eva Wendt, grotviks.golden@gmail.com

Aktiviteten betalas på plats, 30 kr per hund, via Swish. Förmiddagsfika ingår.

 

Efter träningen går vi som vill ner till Nyhagasjön som ligger ungefär 1 km från Lotushallen. Där finns en grillplats så ta med vad du själv vill äta. Vad är bättre än lunch utomhus?

På vägen tillbaka, njuter vi av miljön. Kanske lägger vi in några apporteringsmoment för de som har lust 😊

 

 

Varmt välkomna!

Britt-Marie och Eva